De derde zondag van september werd voor een 27e maal de Kruisboogmarathon verschoten bij schietsportvereniging Op de Korrel te Bemmel. Deze 19e september was het feest voor Geeuwke Van Der Heide, met winst na 250 schoten na zijn 12e deelname waaruit hij nu een 11 medaille scoort.
Om 11.00u mochten de eerste schoten gelost worden voor de aanvangsserie van 50 schoten. Daarna werden er door de 11 deelnemers per uur 40 kaarten ingeleverd om uiteindelijk 6uur op de baan te staan voor 250 schoten.
De wedstrijd begon sterk voor Yvonne Kuster van de organiserende vereniging, met een gedeelde hoogste aanvangsserie van 490 van de maximaal 500 punten. Na de tweede serie zakte ze een plaatsje en vanaf serie 3 moest zij helaas genoegen nemen met een plekje net naast het podium. Wel in een spannende strijd, met maar 8 punten verschil op de 250 schoten.
De hoogste trede was voor een vijfde maal voor Geeuwke van der Heide, met uiteindelijk 2444 punten. Ook hij ving aan met 490 punten in de eerste serie en wist een redelijk stabiele wedstrijd neer te zetten voor de gouden medaille.
Op de andere twee podium treden was het erg spannend, met een gelijk begin en nagenoeg gelijke tussen series. Gerrit Kijk in de Vegt stond lange tijd op de tweede plaats, maar miste in de laatste serie 8 punten ten opzichte van Roy van Wanrooi. Hierdoor kwam Roy hem voorbij en wist met één punt het zilver te winnen.
Plaats 5 was in eigen huis voor Sacha Wolters. Ze ving aan op plaats 6 en wist dit halverwege de wedstrijd om te zetten naar een 5e plaats met een nieuw persoonlijk record van 2389 punten. Slechts drie punten hier achter eindigde Pierre van der Heijden met 2386 punten.

Het eerste evenement in het nieuwe schietseizoen wordt steevast op de 3e zondag van september bij sv. Op de Korrel georganiseerd: de Kruisboogmarathon. Ook in 2021-2022 zal alles in een speciaal jasje gegoten moeten worden omtrent corona maatregelen en mogelijke ontwikkelingen, maar Op de Korrel gaat de uitdaging aan om ook dit jaar gewoon de marathon te organiseren.
Dit jaar gaan we voor een 27e editie. De wedstrijd wordt verschoten op Zondag 19 September 2021 van 11.00 uur tot 17.00 uur, waarna aansluitend de Gerard Tap Wisseltrofee zal worden uitgereikt.
SV Op de Korrel houdt zich natuurlijk aan de op dat moment geldende landelijke regels omtrent Corona. Dit houdt onder meer in dat we 1.5 meter afstand van elkaar houden, de juiste hygiëne mogelijkheden gefaciliteerd zijn en er een sterke voorkeur voor PIN-betalingen is. Verder geldt er een registratieplicht voor elke bezoeker en blijft de regel: thuisblijven bij gezondheidsklachten.
Deelnemers dienen een half uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn, in verband met de baannummer verloting.
Het totaal aantal schoten bedraagt 250, als volgt te verschieten;

  • Het eerste uur 4 proefschoten en 50 wedstrijdschoten.
  • Ieder uur hier opvolgend 40 wedstrijdschoten, zonder proef.
  • De wedstrijd wordt verschoten conform de door de NKB vastgestelde reglementen (deelnemers hoeven geen lid te zijn van een bond).

Voor iedere schutter zijn er 2 broodjes ham/kaas en 2 consumptiebonnen ter beschikking.
Ter dekking van de kosten is een vergoeding van € 10,- noodzakelijk, dit te voldoen voor aanvang van de wedstrijd.

Liefhebbers en nieuwe deelnemers/uitdagers graag uiterlijk 11 september aanmelden voor deelname.

Opgave en meer informatie via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Onlangs werd bij sv. Op de Korrel het eerste jaarlijkse evenement verschoten, namelijk de 26e Kruisboogmarathon. De organisatie van een wedstrijd in tijde van Corona is uitdagend, maar dat weerhield de vereniging niet van organiseren. En het weerhield de deelnemers, wel wat minder dan gebruikelijk, niet van het schieten van hun 250 schoten.
Ondanks het lagere deelnemers aantal, 8 van de nu maximaal toelaatbare 17 inschrijvingen, was de spanning om te snijden. Zijn die 250 kruisboogschoten verdeeld over 5 uur al een ware lichamelijke slijtageslag, de concentratie zal ook continu hoog gehouden moeten worden. Elk puntje dat gemist wordt is niet meer terug te verdienen.
Om de eerste plaatsen ging het uiteindelijk maar om 3 puntjes verschil, waarbij Jan van Wanrooij met 2468 van de maximale 2500 punten wist te winnen. Geeuwke van der Heide schoot 2465 punten bij elkaar en stond met de hoogste serie van de dag, 395 punten, zelfs de halve wedstrijd op de eerste plaats. De derde trede van het podium was voor eigen lid Yvonne Kuster, die als beste dame 2440 punten schoot. En op haar beurt maar 3 puntjes boven de nummer vier, Roy van Wanrooij, die zijn beste schoten voor het laatst bewaarde maar net te kort kwam.
Plaats 5 was voor organisator Bart Wolters, met 2412 punten. De derde deelnemer van eigen vereniging was Sacha Wolters, die met een gemiddelde score van bijna 188 punten over 20 schoten een erg nette serie neer wist te zetten.

 

Via bijgaande link zijn de uitslagen en standen van 2020 te bekijken in *.PDF formaat.
Het volledige score-overzicht is te vinden onder de link.
Via bijgaande link zijn de standen per 2020 te bekijken in *.PDF formaat.
Het volledige overzicht alle deelnemers aller tijden is te vinden onder deze link.
Het volledige overzicht KBM ere-metaal aller tijden is te vinden onder deze link.

De officiële zomerstop is voorbij en de eerste jaarlijks terugkerende evenementen komen er weer aan. In 2020-2021 zal alles in een ander jasje gegoten moeten worden en niets is zeker wat betreft evenement organisatie, maar niet geschoten is altijd mis. En daar weten de leden en vrijwilligers van sv. Op de Korrel te Bemmel natuurlijk alles van. Het eerste evenement wordt steevast op de 3e zondag van september georganiseerd: de Kruisboogmarathon.
De 26e Kruisboogmarathon wordt verschoten op zondag 20 september. SV Op de Korrel houdt zich natuurlijk aan de landelijke regels omtrent Corona. Dit houdt onder meer in dat we 1.5 meter afstand van elkaar houden en de juiste hygiëne mogelijkheden gefaciliteerd zijn. Zo is er een éénrichtingsroute binnen het verenigingsgebouw, is er een sterke voorkeur voor PIN-betalingen en zijn er ontsmettingsmiddelen beschikbaar
Voor de schietbanen houdt in dat er tussen de schutters 1 baan vrij gehouden wordt. Daardoor is er voor de Kruisboogmarathon op de bovenverdieping ruimte voor 13 en op de benedenverdieping voor 4 schutters.
Verder is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld, wat wil zeggen dat naast de schutters ook begeleiding, geïnteresseerden en pers zich vooraf (minimaal 48u) moeten aanmelden. Bezoekers die niet geregistreerd zijn, kunnen de toegang geweigerd worden.
Organisatie onder voorbehoud, i.v.m. mogelijk wijzigende Corona protocollen vanuit het RIVM en de NOC-NSF. De vereniging volgt vanzelfsprekend de richtlijnen die opgedragen worden.

Opgeven voor de marathon of meer informatie? This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / www.svopdekorrel.nl

De deelnemers dienen op zondag 20 september een half uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn (baannummer verloting). De wedstrijd zal verschoten worden van 11.00 uur tot 17.00 uur, waarna aansluitend de Gerard Tap Wisseltrofee zal worden uitgereikt.
Het totaal aantal schoten bedraagt 250, als volgt te verschieten;
- Het eerste uur 4 proefschoten en 50 wedstrijdschoten.
- Ieder uur hier opvolgend 40 wedstrijdschoten, zonder proef.
- De wedstrijd wordt verschoten conform de door de NKB vastgestelde reglementen
(deelnemers hoeven geen lid te zijn van een bond)

Voor iedere schutter zijn er 2 broodjes ham/kaas en 2 consumptiebonnen ter beschikking.
Ter dekking van de kosten is een vergoeding van € 10,- noodzakelijk, dit te voldoen voor aanvang van de wedstrijd.

Willen de liefhebbers en nieuwe deelnemers/uitdagers zich vóór 14 september aanmelden voor deelname.

De 25e editie van de Bemmelse Kruisboogmarathon werd bij sv. Op de Korrel verschoten op de jaarlijkse 3e zondag van september, waarbij 13 schutters aan de start verschenen na wat afmeldingen. Een ware slijtageslag door de 250 schoten, voor lichaam en geest. Want zie de concentratie er maar eens 100% op te houden, die 6 uur, 250 keer spannen, aanleggen, richten en schieten.
Het lukte de meeste schutters, waarbij er zelfs topscores werden neergezet tot nabij de hoogst haalbare resultaten per serie. Uiteindelijke winnaar was Geeuwke van der Heide met een score van 2462 punten van de maximaal te behalen 2500. Hij wist zijn 6 series het meest constant te houden zonder uitglijders, waardoor er op de concurrenten telkens een beetje uitloop was. Na 6 series was zijn voorsprong op de nummer twee dan ook 20 punten, namelijk 2442 voor Wim Thuss. Derde werd Yvonne Kuster, lid van Op de Korrel, met 2439. De laatste serie liep wat lastig, waardoor ze wat terrein verloor en Wim haar voorbij stevende. Maar Yvonne eindigde ook als beste dame, waarvoor zij de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Vierde algemeen, maar derde bij de mannen, eindigde Tjebbe Kersten. Wel een spannende strijd met Pierre van der Heide, waar Tjebbe halverwege de wedstrijd aan voorbij ging en met 6 punten van wist te winnen met 2431 tegen 2425.

 
v.l.n.r.: Geeuwke van der Heide, Yvonne Kuster, Wim Thuss, Tjebbe Kersten.