Afgezien van de verenigingssluiting, kunnen (schiet-) sportevenementen op dit moment niet georganiseerd worden. Er zijn te weinig schietbanen beschikbaar binnen het verenigingsgebouw en mede hierdoor komt de Internationale Pistoolnacht 2021 te vervallen. Een 12-uurs nachtwedstrijd zonder faciliteiten is geen optie en Internationale deelname van Belgische en Duitse schuttersvrienden is nagenoeg niet mogelijk.
In 2022 zal de Internationale Pistoolnacht verschoten gaan worden in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari.

Vrijdag op zaterdag nacht, 10 op 11 januari, werd bij schietsportvereniging Op de Korrel de Internationale Pistoolnacht gehouden. Van 23.00u tot 11.00u kwamen de schutters uit op de onderdelen Luchtpistool of Luchtpistool Opgelegd, tijdens deze 28e "Nacht van Bemmel". Met nieuwe deelnemers kan er ook een nieuwe winnaar opstaan, wat deze editie een feit was. Bob Linders wist de Siefkes-bokaal na 750 schoten op zijn naam te schrijven.
Een uitzonderlijke prestatie werd geleverd door Nederlands nummer twee van het afgelopen NK. Vanaf de eerste serie was er een voorsprong, al was dit maar één puntje. Dit werd de volledige nacht uitgebreid, door in elke serie een paar puntjes erbij te pakken. Van de 25 series wist hij 7 series boven de 280 van de maximale 300 punten te halen, met een top van zelfs 285 punten. En dat om 1uur ‘s nachts en na 120 schoten. Dit puntjes sprokkelen zorgde voor een verschil met de nummer 2 van 162 punten. Alwin Dekker, met een zilveren medaille uit 2019, had een spannende strijd met Con Hövelings die weet hoe de gouden medaille aanvoelt. Met maar 27 punten verschil op 750 schoten, lagen hun scores erg dicht bij elkaar. In het begin van de wedstrijd wist Alwin iets uit te lopen, maar Con kwam in de kleine uurtjes weer dichterbij. Hierdoor was het verschil rond 6uur slechts 9 punten. Uiteindelijk wist Alwin weer wat uit te lopen en het zilver veilig te stellen, vóór Con.
Wat verwijderd van het podium, lagen plaatsen 4 t/m 8 lagen redelijk dicht bij elkaar. Het was gaandeweg dan ook wat stuivertje wisselen door de deelnemers. Posities 10 en 11 waren heel erg aan elkaar gewaagd. Larissa Hövelings stond lange tijd 10e, maar had het zwaar in de laatste series van de zaterdag ochtend. Hierdoor verloor ze wat terrein op Remon Langezaal die haar in de laatste 2 series voorbij kwam en wist te winnen met één punt. Wel is Larissa geëindigd als beste dame van de wedstrijd en mocht hiervoor een prijs in ontvangst nemen.
Bij de Opgelegd schutters was de spanning wat minder dan de afgelopen edities, wat de prestatie verre van teniet doet. Willem Sterling zat zelfs even boven zijn eigen gouden score uit 2019 en wist uiteindelijk op de hoogste trede te eindigen voor Jeroen Oosthof en Ed v.d. Aardweg.
Naast de schutters, is de “Nacht van Bemmel” ook voor de vrijwilligers een hele prestatie. Ook zij zijn de vooravond, de volledige nacht en de late ochtend in de weer, om de wedstrijd voor de schutters mogelijk te maken. Zonder deze vrijwilligers is een dergelijke wedstrijd niet te bewerkstelligen. Het zelfde geldt voor sponsoring. Want een lekker visje in de nacht is niet alleen leuk en gezellig, maar het breekt net die spanning en motiveert voor de volgende serie. Grote dank dan ook aan Siefkes Financieel Advies als hoofdsponsor en Visspeciaalzaak Pouwels Nijmegen.

Onderstaand de uitslagen in een beknopt overzicht, maar onder de link de complete uitslagenlijst. Foto's zijn te vinden op de Flickr pagina van Frank Streng. De podiumfoto, met v.l.n.r.:
Alwin Dekker (LPH2), Larissa Hövelings (LPD1), Willem Sterling (LPO1), Bob Linders (LPH1) overall winnaar van de Siefkes-bokaal, Con Hövelings (LPH3).

Vrijdag op zaterdag nacht 10 en 11 januari zal de verlichting bij schietsportvereniging Op de Korrel te Bemmel continu branden, voor de jaarlijkse “Nacht van Bemmel”. Deze 28e editie van de Internationale Pistoolnacht is een slijtageslag voor elke deelnemer, maar door 7 medaillewinnaars aan de start ziet er naar uit spannend te gaan worden in de strijd om de Siefkes Cup.
In de discipline Luchtpistool zijn 22 deelnemers genoteerd, waarbij 7 van hen al eens of zelfs meerdere malen op het podium geëindigd zijn. Familie Hövelings staat dan ook wederom hoog op de favorietenlijst, omdat zowel Larissa (winnaar 2019) en Con (winnaar 2018) van de partij zijn. Maar ook Alwin Dekker, de nummer twee van 2019 in zijn eerste deelname, en Eric de Reus met podiumplaatsen in de afgelopen paar edities, kunnen meedoen om de medailles. Eén van de nieuwe deelnemers is de NK nr.2 van 2019, Bob Linders. De marathon van 25 series met 30 schoten, 750 in totaal, is natuurlijk wel wat anders dan de gebruikelijke 60 voor een wedstrijd. Dus hoge scores in normale competities geven deze nacht geen garantie.
Bij het Luchtpistool Opgelegd, 25 series van 20 schoten, zijn er voorlopig 3 deelnemers aangemeld, waaronder Willem Sterling die 2 maal eerder het goud in ontvangst mocht nemen. Echter lijkt het deelnemersveld wat meer verdeeld te zijn als het om scores gaat, al kunnen de kleine uurtjes toch verraderlijk zijn.
Vrijdag 10 januari vangt om 22:30u de banen loting aan. De deelnemers schieten van 23.00u tot 11.00u op zaterdag 11 januari. De prijsuitreiking zal om 11.30u aanvangen. Alle geïnteresseerden zijn welkom, de hele nacht is er vrije inloop mogelijk. Als warmloper, hierbij de link naar het fotoalbum van Frank Streng met foto's van de voorgaande editie.

Inmiddels zijn we toe aan de 28e Internationale Pistoolnacht van Bemmel bij sv. Op de Korrel, waar gestreden wordt om de "Alphons Stens Wissel Cup". Schutters gaan de puntenstrijd, maar zeker ook de eigen slijtageslag, weer aan met 750 schoten in deze nacht.
Vele Pistoolschutters zijn inmiddels ingeschreven, met daarbij ook Opgelegd Pistoolschutters en zij doen 450 schoten, wat wellicht een lagere drempel geeft om ook deelnemers te laten schieten die de pistooldiscipline minder eigen zijn. Een hele beleving op zich, dus meld je aan want er zijn nog 6 banen beschikbaar! De wedstrijd wordt geschoten van vrijdag 10 januari 2020 om 23.00 uur tot zaterdag 11 januari 2020 om 11.00 uur, waarbij om 22.15 uur zal worden begonnen met de baanindeling d.m.v. loting. Ook een prestatie-drang opgewekt? Meld je dan nog aan voor de laatste plaatsen bij deze unieke wedstrijd, met voorkeur via email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Algemene wedstrijdinformatie:

 • Inschrijfgeld € 10,=  , wordt na afloop verrekend aan de bar.
 • LP   Aantal schoten: 750 (25 series van 30 schoten).
 • LPO Aantal schoten: 500 (25 series van 20 schoten).
 • Om 23.00 uur 3 series, vervolgens elk heel uur 2 series, er mag niet vooruit geschoten worden.
 • 5 schoten per kaart.
 • Proefschoten onbeperkt (ook tijdens de serie).
 • Baannummers via loting toegewezen.
 • Koffie / thee en macaroni gratis.
 • Prijsuitreiking: zaterdag 11 januari om 11.30 uur door Alphons Stens.

Prijzen:

 • Iedere deelnemer ontvangt een herinnering.
 • 1e prijs Algemeen: Alphons Stens wissel Cup.
 • Heren 1e t/m 3e prijs; eremetaal.
 • Dames 1e prijs; eremetaal.

Larissa Hovelings winnaar geworden van de Siefkes wisselbokaal.

Hiermee volgt ze haar vader op.

Gedurende de nacht werd wel duidelijk  dat er 5 gegadigden zijn, die aanspraak op de titel maakte.

In de loop van de nacht wist Larissa [ SV de scherpschutters Melick ] de achtervolgers langzaam af te schudden en kwam  ze uiteindelijk als winnaar uit de bus met een gemiddelde van 270.2 punten. Na lange tijd weer een dame als overall winnaar van de pistoolnacht. De laatste keer was in 1995 en toen was Tineke Kersten –Huibers de winnaar.

 De strijd om plaats 2 en 3 was bijzonder spannend. Met nog 1 uur te gaan, 60 schoten, waren hiervoor nog 3 schutters in de race. Het onderlinge verschil was 5 punten na 11 uur schieten.

Uiteindelijk wist Alwin Dekker [ SV Genemuiden ]  de 2e plaats  bemachtigen en Cees Besteman [ sv de Eendracht Haaksbergen ] werd 3e  en Eric de reus 4e

Bij het Opgelegd pistool was het spannend tussen  Chris de graaf van de organiserende vereniging  en Wim Sterling van SV Colmsgate [ Deventer ]. Na het 5e uur nam Wim de kop over en na 10 uur schieten was het verschil nog maar slechts 2 punten. Wim Sterling won uiteindelijk met een gemiddelde van 193.8 en met 8 punten verschil op de Graaf.

 

Van links naar rechts: Chris de Graaf, Wim Sterling, Larissa Hovelings, Alwin Dekker, Eric de Reus, Cees Besteman

Foto: Frank Streng