Vrijdag op zaterdag nacht 10 en 11 januari zal de verlichting bij schietsportvereniging Op de Korrel te Bemmel continu branden, voor de jaarlijkse “Nacht van Bemmel”. Deze 28e editie van de Internationale Pistoolnacht is een slijtageslag voor elke deelnemer, maar door 7 medaillewinnaars aan de start ziet er naar uit spannend te gaan worden in de strijd om de Siefkes Cup.
In de discipline Luchtpistool zijn 22 deelnemers genoteerd, waarbij 7 van hen al eens of zelfs meerdere malen op het podium geëindigd zijn. Familie Hövelings staat dan ook wederom hoog op de favorietenlijst, omdat zowel Larissa (winnaar 2019) en Con (winnaar 2018) van de partij zijn. Maar ook Alwin Dekker, de nummer twee van 2019 in zijn eerste deelname, en Eric de Reus met podiumplaatsen in de afgelopen paar edities, kunnen meedoen om de medailles. Eén van de nieuwe deelnemers is de NK nr.2 van 2019, Bob Linders. De marathon van 25 series met 30 schoten, 750 in totaal, is natuurlijk wel wat anders dan de gebruikelijke 60 voor een wedstrijd. Dus hoge scores in normale competities geven deze nacht geen garantie.
Bij het Luchtpistool Opgelegd, 25 series van 20 schoten, zijn er voorlopig 3 deelnemers aangemeld, waaronder Willem Sterling die 2 maal eerder het goud in ontvangst mocht nemen. Echter lijkt het deelnemersveld wat meer verdeeld te zijn als het om scores gaat, al kunnen de kleine uurtjes toch verraderlijk zijn.
Vrijdag 10 januari vangt om 22:30u de banen loting aan. De deelnemers schieten van 23.00u tot 11.00u op zaterdag 11 januari. De prijsuitreiking zal om 11.30u aanvangen. Alle geïnteresseerden zijn welkom, de hele nacht is er vrije inloop mogelijk. Als warmloper, hierbij de link naar het fotoalbum van Frank Streng met foto's van de voorgaande editie.