De derde zondag van september werd voor een 27e maal de Kruisboogmarathon verschoten bij schietsportvereniging Op de Korrel te Bemmel. Deze 19e september was het feest voor Geeuwke Van Der Heide, met winst na 250 schoten na zijn 12e deelname waaruit hij nu een 11 medaille scoort.
Om 11.00u mochten de eerste schoten gelost worden voor de aanvangsserie van 50 schoten. Daarna werden er door de 11 deelnemers per uur 40 kaarten ingeleverd om uiteindelijk 6uur op de baan te staan voor 250 schoten.
De wedstrijd begon sterk voor Yvonne Kuster van de organiserende vereniging, met een gedeelde hoogste aanvangsserie van 490 van de maximaal 500 punten. Na de tweede serie zakte ze een plaatsje en vanaf serie 3 moest zij helaas genoegen nemen met een plekje net naast het podium. Wel in een spannende strijd, met maar 8 punten verschil op de 250 schoten.
De hoogste trede was voor een vijfde maal voor Geeuwke van der Heide, met uiteindelijk 2444 punten. Ook hij ving aan met 490 punten in de eerste serie en wist een redelijk stabiele wedstrijd neer te zetten voor de gouden medaille.
Op de andere twee podium treden was het erg spannend, met een gelijk begin en nagenoeg gelijke tussen series. Gerrit Kijk in de Vegt stond lange tijd op de tweede plaats, maar miste in de laatste serie 8 punten ten opzichte van Roy van Wanrooi. Hierdoor kwam Roy hem voorbij en wist met één punt het zilver te winnen.
Plaats 5 was in eigen huis voor Sacha Wolters. Ze ving aan op plaats 6 en wist dit halverwege de wedstrijd om te zetten naar een 5e plaats met een nieuw persoonlijk record van 2389 punten. Slechts drie punten hier achter eindigde Pierre van der Heijden met 2386 punten.

Sjouke van der Heijde eindigde als 7e door van begin af aan een inhaalrace in te zetten vanaf plaats 9, ten koste van Bart Wolters en Martijn Kijk in de Vegt. Bart als organisator, schoot een erg constante wedstrijd en blijf goed bij met uiteindelijk de 8e plaats. Martijn eindigde op de 9e plaats, maar begon erg sterk. Hij was één van de twee nieuwkomers, naast Bas Kijk in de Vegt, en leek te moeten wennen aan de hoeveelheid schoten. Bas schoot iets lagere tussenseries in de eerste helft, maar bleef erg constant door maximaal 7 punten verschil per serie neer te zetten. Echter was dit gemiddeld net te weinig om Martijn voorbij te gaan.
Er moet één schutter de hekkensluiter zijn en dit was vandaag Dennis van Blitterswijk van de organiserende vereniging. Met een nette score van 2181 punten sloot hij de lijst af op deze gezellig dag.
Volgend jaar zal er opnieuw een Kruisboogmarathon georganiseerd worden. De derde zondag is dan 18 september 2022.

Via bijgaande link zijn de uitslagen en standen van 2020 te bekijken in *.PDF formaat.
Het volledige score-overzicht is te vinden onder de link.
Via bijgaande link zijn de standen per 2020 te bekijken in *.PDF formaat.
Het volledige overzicht alle deelnemers aller tijden is te vinden onder deze link.
Het volledige overzicht KBM ere-metaal aller tijden is te vinden onder deze link.