De administratie is bijgewerkt en de definitieve uitslagen kunnen gepresenteerd worden. Het virus COVID-19 heeft er voor gezorgd dat er wederom speciale maatregelen gehanteerd moesten worden. Maar ondanks dat hebben we toch 248 deelnemers in Bemmel mogen ontvangen en daarom kan de vereniging terugkijken naar een goed verlopen en geslaagde wedstrijd.
Dit is grotendeels te wijden aan de inzet van de vrijwilligers, maar zeker ook door het goede meewerken van alle bezoekers. Hier is de vereniging ieder dan ook heel erg dankbaar voor. Een wedstrijd beleef je samen; organisatie, medewerkers, deelnemers en begeleiders.
De wedstrijd van ca. twee weken ving aan met de discipline KleinKaliber Pistool 10m, waarbij het jaarlijkse deelnemersaantal iets in de lift zit. Helaas is dit niet bij elke discipline het geval. De deelname op het onderdeel Kruisboog zwakt iets af, met 13 wedstrijduitslagen ten opzichte van ca. 30 inschrijvingen vóór de corona-periode. We hopen als organisatie dan ook dat dit deelnemersaantal in de toekomst weer zal toenemen.
Het onderdeel “Verenigingsteams” is dit jaar definitief afgeschaft en zal voorlopig niet opnieuw geïntroduceerd worden. Wellicht in de toekomst, als er meer teams wedstrijden op een soort gelijk platform georganiseerd worden, dat er opnieuw naar deze groepsdeelname gekeken gaat worden.
Voor de grote prijzen is het Teilerschieten dit jaar wederom op de lijst gezet. En met een goede deelname! Maar liefst 98 deelnemers lieten hun beste tienen voor de geldprijzen waarderen.
Bij aanvang van de organisatie van deze IOW heeft de commissie besloten om in

elke jeugdklasse prijzen voor de behaalde plaatsen 1, 2 en 3

uit te reiken. Door de sterke geografische spreiding van de deelnemende schutters en de periode waarover die wedstrijd geschoten kon worden, is er echter geen formele prijsuitreiking geweest. De jeugdschutters die op basis van hun resultaten in aanmerking komen voor één van de trofeeën vragen wij daarom met de organisatie contact op te nemen voor het afhalen of de verspreiding hiervan, liefst via email op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Gewonnen waardebonnen zullen worden toegezonden aan alle prijswinnaars en geldbedragen worden overgemaakt.
Wij danken alle deelnemers voor uw sportieve bijdrage en zien iedereen graag terug op onze vereniging, bijvoorbeeld volgend jaar wanneer wij de 43e Internationale Open Wedstrijd hopen te organiseren.
Het nieuwe schietsportseizoen is ingeluid en we hopen dat ieder zijn en haar sport weer met volle motivatie kan en mag beoefenen. Veel succes en plezier in schietsportseizoen 2021-2022.

Alle resultaten en schotbeelden uit de “Live”-viewer blijven beschikbaar via onze website (elders gebruikerstips). Maar daarbij is er natuurlijk het officiële uitslagenboekje opgesteld, te vinden onder de link. Foto's die gemaakt zijn door Frank Streng tijdens alle wedstrijddagen van de IOW2021 zijn te vinden op zijn Flickr pagina. Foto’s van de laatste dag zijn te vinden via de Facebook pagina van Arno Brinkman.