De Internationale Open Wedstrijd bij sv. Op de Korrel is over de helft, en het aantal deelnames valt zeker niet tegen. De coronaregels worden netjes opgevolgd door zowel de vrijwilligers als de bezoekers en er zijn veel positieve reacties op het verloop van de wedstrijd.
De 41e editie van de IOW is zo’n beetje de langst lopende wedstrijd die ooit bij OdK verschoten is, namelijk 12 wedstrijddagen. Dit is natuurlijk gedaan om de toestroom van deelnemers zo veel mogelijk te verdelen, naast het ruimte geven binnen het verenigingsgebouw door extra kleedruimte voorzieningen om op een vertrouwde afstand van elkaar te kunnen verblijven. De prognose voor het totaal aantal deelnames is echter lager met op dit moment 210 inschrijvingen, waarvan er nu zo’n 140 geweest zijn. Afgelopen jaar waren dit in totaal 366 inschrijvingen, wat een compleet ander getal is, maar wel in de lijn der verwachting.
Ook zijn er toch wel wat afmeldingen binnen gekomen sinds de laatste aanscherping van regels, met name door het sluiten van de bar of het dragen van mondkapjes. Voor de duidelijkheid: op het schietpunt hoeft geen mondkapje gedragen te worden.
Door het verdelen van de deelnemers over meer wedstrijddagen is het verwerken van alle schutters een stukje rustiger is, maar er zijn extra werkzaamheden voor wat betreft de hygiëne. Deze zijn goed bij te houden, onder andere door de gestelde tijdvakken. De vrijwilligers kunnen echter niet met de voetjes omhoog gaan zitten. De avonden zijn net zo lang en de nachtjes net zo kort als gebruikelijk, met zelfs 3 wedstrijddagen meer dan andere jaren. Er is dan ook nog voldoende inschrijfmogelijkheid voor de wedstrijddagen na het komende weekend. Voor de tweede KKP avond, woensdag 14 oktober, zijn nog redelijk wat banen vrij.
De commissie is erg tevreden met het wedstrijdverloop, al is de glimlach achter het mondmasker helaas niet te zien. Maar gesprekken met bezoekers wijzen uit dat deelnemers, vrijwilliger en organisatie allen erg tevreden zijn en elkaars verwachtingen waarmaken. Aan ieder dan ook grote dank voor de inzet tot het slagen van deze IOW in speciale tijden.

Ook nog meedoen? Informatie is te vinden in het uitnodigingenboekje Reserveringen voor deelname, begeleiding en bezoek tijdens de 41e Internationale Open Wedstrijd zijn verplicht via de speciale sectie binnen onze website.

Onderstaand een impressie van het verenigingsgebouw tijdens de Internationale Open Wedstrijd 2020.