Kruisboogwereldtitel behaald in Florida Amerika

Onlangs heeft schutster Maria Große, lid van sv. Op de Korrel te Bemmel, de status van Wereld Kampioene in de wacht gesleept op het onderdeel Kruisboog “Target Match Play”. Tijdens de Wereld Kampioenschappen georganiseerd door de World Crossbow Shooting Association, in Fort Lauderdale Florida Amerika, wist zij als sterkste dame uit deze wedstrijd te komen.

De uit Duitsland afkomstige studente, woonachtig in Nijmegen, traint in Bemmel voornamelijk het onderdeel luchtgeweer, maar van oorsprong is zij een kruisboogschutster. Echter zijn er nagenoeg geen locaties in Nederland waar kruisboog op 65m en in de buitenlucht geschoten wordt, vandaar dat zij binnenshuis de discipline luchtgeweer beoefend. De schiethouding is bijna gelijk, waardoor de overstap redelijk eenvoudig is.
Op het onderdeel “Target”, kruisboog op 35 tot 65 meter, wist zij een derde plaats te bemachtigen in het sterke dames veld. Samen met twee Duitse teamleden waarmee zij afrees naar deze WK, werd een 2e plaats op naam geschreven in het teams klassement.
Een derde plak werd behaald in het zogenaamde “Target Match Play”, waarbij er direct tegen een concurrent geschoten wordt via een loting. Bij winst mag men door naar een volgende ronde, waarbij uiteindelijk in de finale om de eerste plaats gestreden wordt. Maria wist te winnen van haar laatste tegenstander, de Amerikaanse Carol Pelosi, en de gouden medaille mocht mee naar huis.
In de afgelopen maand waren er meer kampioenen bij Op de Korrel. Huissenaren Theo Lamers en Koos Janssen wist samen met Chris de Graaf het Nederlands kampioenschap Luchtpistool Opgelegd op hun naam te schrijven. Theo werd tevens individueel Nederlands kampioen, wat niet ongemerkt voorbij mag gaan. En hiermee zijn afgelopen seizoen alle gouden medailles bij de luchtpistool veteranen vrije-hand en opgelegd richting Bemmel gekomen.