Op zondagochtend 20 september stonden er bij schietsportvereniging Op de Korrel te Bemmel een 14-tal frisse schutters aan de start van de 21e Kruisboogmarathon, waaraan 4 leden van de organiserende vereniging deelnamen.

De wedstrijd over 250 schoten was opgedeeld over 6 series en een pauze, waarbij elk schot maximaal 10 punten te behalen viel. Een ware slijtageslag, want een kruisboog is nogal aan het gewicht en moet telkens handmatig op spanning gebracht worden. Toch waren de scores hoog, want met 2481 punten en dus maar 19 missers ging de eerste prijs naar Gerrit Kijk in de Vegt. Plaats 2 was met 2473 punten voor Geuwke van der Heide en Wim Thüss uit Loo werd nipt 3e met 2436 punten. Op plaats 4 eindigde de eerste dame, eigen lid Yvonne Kuster uit Gendt met 2434. Mede organisator Bart Wolters werd 6e met een score van 2418 punten en de overige twee deelnemende OdK-schutters Jan Polman en Dennis van Blitterswijk werden 12e en 13e met respectievelijk 2320 en 2242 punten.

Maar dat was niet alles; 18 en 19 september werden de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens verschoten op het Nationaal Sportcentrum te Papendal.

Met op de vrijdag de veteranen, de 55+ schutters, en op de zaterdag de junioren en senioren. Een 14-koppige afvaardiging vertegenwoordigde de vereniging bij het Luchtpistool en –Geweer, waarbij 5 schutters de finale van de beste 8 uit de voorronden haalden.

In de discipline Pistool werd Ilke van den Akker 3e bij de Jun-A Dames, waar Frank Streng bij de Sen-Heren net het podium miste op een 4e positie. Theo Lamers werd bij de veteranen Nederlands Kampioen! Bij Geweer was er een 5e plaats voor Jasper Klomp in de finale Sen-Heren en een 7e plaats voor Stine Andersen bij de Sen-Dames.

Verder schoten Richèl Rensen, Joeri van Woudenberg, Leny Huisman, Mandy Kooij, Cathy Stinissen en Michael de Graaf hun geweer wedstrijd, naast Bart Grutters, Chris de Graaf en Koos Janssen met pistool. Deze laatste twee mochten tijdens de Nederlandse recordmedaille uitreikingen nog met Theo het podium, op voor hun LP-opgelegd team-prestatie.

 

Onderstaand een foto van de Marathon en Papendal

Pl2

Fotograaf is R. Kokken, sv. Strijdlust te Huissen.