Larissa Hovelings winnaar geworden van de Siefkes wisselbokaal.

Hiermee volgt ze haar vader op.

Gedurende de nacht werd wel duidelijk  dat er 5 gegadigden zijn, die aanspraak op de titel maakte.

In de loop van de nacht wist Larissa [ SV de scherpschutters Melick ] de achtervolgers langzaam af te schudden en kwam  ze uiteindelijk als winnaar uit de bus met een gemiddelde van 270.2 punten. Na lange tijd weer een dame als overall winnaar van de pistoolnacht. De laatste keer was in 1995 en toen was Tineke Kersten –Huibers de winnaar.

 De strijd om plaats 2 en 3 was bijzonder spannend. Met nog 1 uur te gaan, 60 schoten, waren hiervoor nog 3 schutters in de race. Het onderlinge verschil was 5 punten na 11 uur schieten.

Uiteindelijk wist Alwin Dekker [ SV Genemuiden ]  de 2e plaats  bemachtigen en Cees Besteman [ sv de Eendracht Haaksbergen ] werd 3e  en Eric de reus 4e

Bij het Opgelegd pistool was het spannend tussen  Chris de graaf van de organiserende vereniging  en Wim Sterling van SV Colmsgate [ Deventer ]. Na het 5e uur nam Wim de kop over en na 10 uur schieten was het verschil nog maar slechts 2 punten. Wim Sterling won uiteindelijk met een gemiddelde van 193.8 en met 8 punten verschil op de Graaf.

 

Van links naar rechts: Chris de Graaf, Wim Sterling, Larissa Hovelings, Alwin Dekker, Eric de Reus, Cees Besteman

Foto: Frank Streng