Schietsportvereniging Op de Korrel te Bemmel heeft een aantal jaarlijks terugkerende evenementen, zowel voor eigen leden als voor deelnemers van buiten de vereniging. Vanzelfsprekend vallen vele van deze evenementen in het water door de huidige corona omstandigheden.
Als afsluiter van het jaar wordt één week voor de kerst steevast het Kerstschieten voor eigen leden, partners, kinderen en bekenden georganiseerd. Een gezellig samenzijn met een knipoog naar de schietsport door het schieten op gelukskaarten, waarmee zelfs de ongeoefenden met de hoofdprijzen huiswaarts kunnen gaan. Door dit jaar de gelukskaarten te verkopen tijdens de aan coronaregels onderhevige verenigingsavonden, konden de leden alsnog deelnemen aan het kerstschieten. Echter zonden het gezellige samenzijn, wegens de gesloten bar. Toch kon op deze manier de kas wat gespekt worden, wat na deze lange tijd “droog staan” wel mocht gebeuren.
Een gezellige nieuwjaarsreceptie heeft niemand kunnen organiseren, maar daarna komen de eerste schietsport evenementen.

Geen Internationale Pistoolnacht 2021
Afgezien van de verenigingssluiting, kunnen (schiet-) sportevenementen op dit moment niet georganiseerd worden. Er zijn te weinig schietbanen beschikbaar binnen het verenigingsgebouw en een 12-uurs nachtwedstrijd zonder faciliteiten is geen optie. Daarbij komt dat Internationale deelname van Belgische en Duitse schuttersvrienden nagenoeg niet mogelijk is. Helaas is de wedstrijd dan ook afgelast.
In 2022 zal de Internationale Pistoolnacht verschoten gaan worden in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari.

Geen Interne Competitie Finales
Omdat afstand houden nog steeds erg belangrijk is en de data van weder opening van schietsportverenigingen op losse schroeven staat, zullen ook de finales van de interne competitie niet geschoten worden.

Geen Luchtgeweermarathon
De luchtgeweermarathon is tot nog toe een intern evenement geweest, wegens het hoge deelnemersaantal binnen de eigen club. Met 25 inschrijvingen deden hier zowel opgelegd als vrijstaande schutters al 6 jaar aan mee. Helaas is er voor de komende februari nog veel onduidelijkheid en zal ook in 2021 dit evenement niet geschoten worden.

Geen “Op de Korrel Open” 2020 en 2021
Het eerste evenement dat in 2020 afgelast werd, was de Op de Korrel Open. De vele inschrijvingen van teams met “niet-schutters” van buiten de vereniging werden op het aller laatst benaderd over de annulering van het evenement. In 2021 ziet de aanloop er nog niet sterk uit, waardoor ook het lopende seizoen dit evenement niet zal plaatsvinden. Gesloten bar, benodigde 1,5m, instructies geven aan elke deelnemer; het is allemaal een onhaalbaar gegeven.

Toekomstplannen
In oktober 2020 kon op het nippertje en met alle geldende regels en adviezen, de Internationale Open Wedstrijd geschoten worden. Eén van de weinige wedstrijden in de schietsport van afgelopen jaar en wellicht van dit 2020-2021 seizoen. Wel zal de commissie zich gaan voorbereiden, zodat wanneer alle omstandigheden zich positief ontwikkelen er weer een volwaardig evenement neergezet kan worden.
In september staat de jaarlijkse kruisboogmarathon op het programma, die in 2020 door o.a. alle geldende regels voor 8 deelnemers doorgang kon vinden. Ook september is nog ver, maar er is goede hoop op in ieder geval een kleine groep die samen de baan op zou mogen tegen die tijd.
Maar dit is natuurlijk nog heel ver weg en laten we met z’n allen hopen dat we binnen een korte tijd weer de schietbaan op kunnen en de dartbanen naast elkaar mogen gebruiken, zodat er met een geopende bar weer gezelligheid en competitie mogelijk is.