SCHIETSPORTVERENIGING “OP DE KORREL” BEMMEL

 

Jeugdschutters van sv Op de Korrel succesvol tijdens Finale Juniorencompetitie.

 

Tijdens de Finaledag van de Landelijke Juniorencompetitie Luchtdrukwapens 2012-2013 van de K.N.S.A. is de jeugd van Op de Korrel bijzonder sterk voor de dag gekomen. Voor deze finaledag waren na de voorronden de tien beste schutters per categorie uitgenodigd. Dat betekende, dat vier schutters van Op de Korrel hun krachten konden meten met de rest van Nederland. Absolute topper was zonder meer Mandy Mulder, die ondanks de extra druk van het schieten op de eigen baan als allerbeste uit de bus kwam.

Het was overigens al weer voor de zestiende keer dat Op de Korrel als gastheer mocht optreden van dit belangrijke evenement.

  Luchtgeweer

Bij de Junioren B Dames was het de zeventien jarige Mandy Mulder, lid van de landelijke Junioren kernploeg, die met afstand in haar categorie als eerste eindigde. Met een schitterende score van 396 punten plaatste zij zich als eerste voor de zogenaamde Olympische Finale. In deze finale waarbij tien schoten op commando moeten worden gelost en elk schot op tiende punt wordt geteld bleek zij met een score van 103,5 punten eveneens de beste. Met een totaal score van 499,5 punten bleef zij uiteindelijk haar concurrenten Manon Smeets uit Belfeld (481,4) en Marlou Lancaster uit Zetten (480,0) ruim voor.

Met haar score was zij uiteindelijk ook de allerbeste van alle deelnemende junioren van Nederland.

Bij de Junioren A Heren streden Joeri van Woudenberg en Gideon Disveld van Op de Korrel een verwoede strijd om de derde plaats. De plaatsen één en twee waren n.l. voor begin van de Olympische Finale al uit het zicht verdwenen. Het was tenslotte Joeri, die met slechts een half punt verschil zijn teamgenoot Gideon voor wist te blijven (666,0 om 665,5). Winnaar werd Bryan Stam uit Barendracht met 686,4 punten voor Glenn van den Bergh uit Assen met 678,5 punten. 

         Bij de Junioren B Heren wist Dennis van Marwijk zich als zevende voor de Olympische Finale te plaatsen met 364 punten, hetgeen een persoonlijk record was. In de daarop volgende finale kwam hij tot een score van 96,3 punten, hetgeen echter niet voldoende was om nog op te schuiven in het klassement.

 Tevreden gastvereniging

            Na afloop kon Op de Korrel als gastvereniging tevreden terugkijken op deze zestiende finaledag in eigen huis. Vol verwachting wordt eind juli uitgekeken naar het optreden van de jeugd tijdens het Nederlands Kampioenschap op Papendal.

      

Uitslagen

Junioren A Heren:    3. Joeri van Woudenberg   565 +  101,0 = 666,0

                               4. Gideon Disveld                566 +    99,5 = 665,5

Junioren B Heren:    7. Dennis van Marwijk        364 +    96,3 = 460,3

Junioren B Dames:   1. Mandy Mulder                396 + 103,5 = 499,5

Onderstaand een link naar de foto van Mandy Mulder :

Klik hier voor de foto