Het nieuwe jaar is begonnen! Voor alle leden, schutters, darters, geïnteresseerden, sponsoren en vrienden van onze vereniging een mooi, gezellig, sportief en succesvol jaar toegewenst. Op een knal-goed 2016!

Nieuwjaarswens OdK 2016

 

Een volle eerste week schietsport.

De eerste twee weken van 2015 zijn om, en dus tijd om één van de goede voornemens van het nieuwe jaar beet te grijpen en uit te voeren; meer publicaties maken. En na een week met 2 TCG (Team Competitie Gelderland) wedstrijden en de 23e Internationale Pistoolnacht is dat natuurlijk een goede mogelijkheid.
Dinsdag 6-1; TCG opgelegd.
Het eerste opgelegd team van OdK mocht aantreden in eigen huis voor de wedstrijd tegen het tweede opgelegd team van sv Strijdlust uit Huissen. Naar de gemiddelden kijkend zou de uitkomst voor OdK goed moeten zijn, maar je weet het in zo'n wedstrijd met verwachtingen maar nooit. Na een spannende wedstrijd met nette scores bleek het OdK-team met Sjaak, Ben, Jan, Henk en andere Jan toch te sterk voor de Huissense tegenstand, met een volle 5-0 overwinning.
Vrijdag 9-1; TCG staand.
Deze lange vrijdag (zie Pistoolnacht) in huize OdK ving aan met een TCG thuiswedstrijd voor het eerste vrijstaande team, met als tegenstander sv. Misterweg uit Winterswijk. Stine, Maria, Jasper en Joeri waren van de partij. Door uitvallende Richèl die geveld was met een winters griepje, mocht reserve Leny Huisman uit team twee optreden op positie 5. Ook hier weer een spannende wedstrijd, waarbij het OdK-team wist te winnen met een minder overtuigende 3-2. Maar, na wat spanning mag zo'n overwinning gewoon gevierd worden. De scores waren netjes, ook bij de tegenstanders uit de Achterhoek.


Internationale Pistoolnacht.


Vrijdag nacht 9-1 / 10-1; 23e Internationale Pistoolnacht.
Het eerste grote evenement in 2015 bij Op de Korrel stond later op de vrijdagavond gepland, waarbij om 22:30u de banen voor de deelnemers aan de 23e IPN ingedeeld werden. Na een loting mochten de 14 deelnemers om 23:00u de baan betreden om hun eerste uur met 90 schoten vol te maken. De uren daarop volgend worden er minder schoten gedaan, maar na een lange nacht waren om 11:00u smorgens 750 schoten gelost.


Dit jaar nieuw; Luchtpistool Opgelegd deelname. Als innovatie wordt er door drie verenigingsschutters deelgenomen in de discipline LP-opgelegd. En niet zomaar een team, want Koos Janssen, Chris de Graaf en Theo Lamers zijn Nederlands Kampioen in deze opstelling, en houder van het nieuwe Nederlandse record. Er worden daardoor ook mooie scores verwacht. Maar zij dingen niet mee in de algemene prijzen, door de "afwijkende" discipline. Tevens mogen zij de nacht doorkomen met een ander schoten-aantal, waarbij zij kaarten krijgen voor 450 schoten. Ook een gigantische prestatie.

Banen 6 t/m 22 werden gebruikt voor de 14 deelnemers, waarbij organisator Bart Wolters uitgeloot was als hekkensluiter. Op baan 22 mocht hij zijn nacht doorbrengen. De andere Bart van OdK, heer Grutters, mocht aantreden op baan 7, voor zijn 2e poging de nacht wedstrijd te trotseren. De opgelegde pistoolschutters kregen de banen 14, 15 en 16 toegewezen. En een 6e deelnemend lid van Op de Korrel stond op baan 20. De eigenlijke kruisboogschutter Pim Stappershoef gaat de zware strijd aan zonder oefening en in een andere discipline dan gebruikelijk.
Verder zijn er 8 deelnemers uit alle hoeken van het land en daarbuiten. Op baan 6 Herman Bogaerts van sv. Het Loodje uit Mechelen, België, die de grote “Studio Stens Wisselbokaal” na de 2013 editie van de Nacht van Bemmel een jaartje op de schouw had staan. Verenigingscollega Gunther Bogearts was ook weer mee afgereisd, en stond op baan 19 klaar om een 4e medaille aan zijn rijtje uit de afgelopen jaren toe te voegen.

Baan 8 werd bemand door Cees Besteman van sv. De Eendracht uit Haaksbergen, naast Harrie Heesakkers van sv. De Scherpschutters uit Veghel. Nieuwkomer in 2015, net als Cees, was Geert Schonenberg van sv. Gennep uit Gennep. Hij volgde zijn collega Robert Drissen, die voor een tweede maal een nachtje door ging halen, op baan 21, en de wisselbokaal had afgestoft voor vanavond. Robert was namelijk de winnaar in 2014. Gery Pardoel van sv. Robin Hood uit Woerden die zijn 9e IPN startte, mocht baan 12 innemen. De enige Duitse deelnemer dit jaar was Helmut Boland, van BSV Rees – Feldmark uit Emmerich, die op baan 18 voor een 6e maal de uitdaging aanging. Wel was er support uit Duitsland meegereisd.

Na een nacht vol spanning, lood, perslucht-vulling, veel koffie en de inmiddels internationaal bekende macaroni, komt de wedstrijd na 12 uur spanning tot een einde. Hoogstaande prestaties voor allen, al kan er natuurlijk maar één schutter naar huis met de sterk bevochten wisseltrofee. En ook in 2015 gaat deze trofee mee naar Gennep, met als winnaar met 6923 punten ook dit jaar Robert Drissen. Van harte gefeliciteerd! En ook felicitaties voor Koos Janssen, met de overwinning in de LP-opgelegd categorie.
Felicitaties gaan eigenlijk uit naar alle deelnemers, want geconcentreerd met 750 schoten de nacht doorkomen is een uiterst grote prestatie. En ook de supporters en vrijwilligers hebben de nacht doorgehaald, wat tevens een grote inzet vraagt.
Volgend jaar zal de Internationale Pistoolnacht, ook bekend als de 24e Nacht van Bemmel, op vrijdag 8 januari verschoten worden. Dus geïnteresseerden, zet het vast in je agenda! Opgeven of gewoon je gegevens achterlaten kan ook al, zodat je een uitnodiging tot opgave kunt verwachten eind 2015. Gewoon even een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  En de supporters kunnen die datum natuurlijk ook vast in de agenda zetten om eens te proeven van de sfeer, de uitdaging te bekijken, mee te maken en te beleven.

 

Afgelopen deze week hebben alle Lingewaarders zonder ‘Nee-Nee-stricker’ op hun brievenbus, de maart uitgave van het Lingewaardse magazine Kern7 in de bus gekregen. In deze uitgave van Kern7 is naast allerlei andere nieuws, promotie, uitjes, bezienswaardigheden en informatieve publicaties een interview te lezen met drie van onze leden. Yvonne Kuster, Mandy Mulder en Bart Wolters zijn geïnterviewd en hiervan is een leuk verhaal geschreven.
Op de
website van Kern7 is het stuk tevens na te lezen onder ‘De Sport Van…’, waarvan hier de link.
De vereniging is de redactie van Kern7 erg dankbaar voor hun interesse en de mogelijkheid voor deze mooi promotie. Het is een erg leuk stuk geworden, met leuke foto’s.

Veel leesplezier gewenst!

Foto's van, bijvoorbeeld, het Ondernemersschieten zijn te bekijken via een selectie in het Hoofdmenu: Op de Korrel Fotoboek

Er wordt een nieuw tabblad geopend in uw browser.

Veel kijkplezier!

Tijdens de onlangs gehouden finales om het clubkampioenschap van s.v. Op de Korrel is in de diverse klassen fel gestreden om de begeerde titels. Om zich voor deze finales te plaatsen is het wedstrijdseizoen ingedeeld in drie periodes. Elke periode levert een kampioen op en samen met de overallkampioen wordt er vervolgens gestreden om het clubkampioenschap. Een opzet, die een aantal jaren geleden in het leven is geroepen en die bijna steeds spannende wedstrijden oplevert zeker door het gevolgde “ligasysteem” waarbij twee schutters tegen elkaar strijden.
Het was niet alleen een spannende strijd, maar er werd op zeer hoog niveau geschoten, zeker bij de beide luchtgeweer onderdelen Staand en Opgelegd.

Luchtgeweer Staand

In de Hoofdklasse bij het Luchtgeweer Staand prolongeerde Stine Andersen haar titel van verleden jaar door ook nu weer Jasper Klomp te verslaan met 398 tegen 394 punten. Goede derde werd Richèl Rensen, die daarmede het podium completeerde.

In de A-klasse wist het 16-jarige talent, Mandy Mulder haar drie jaar oudere tegenstander Joeri van Woudenberg  te verslaan met 397 tegen 389 punten. In de halve finales hadden beide schutters respectievelijk Marco van Woudenberg en Mathijs Cornelissen verslagen. Marco werd uiteindelijk derde door Mathijs te verslaan met 384 tegen 378 punten.
In de B- en de C-klasse gingen de titels naar het echtpaar Kuster. John versloeg in de B-klasse Ap van Ingen in de finale met 365 tegen 344 punten, terwijl Yvonne in de C-klasse een walk-over had.

Luchtgeweer Opgelegd
In de hoofdklasse van de opgelegde schutters was het Henk Graven, die toch wel enigszins verrassend Sjaak Polman versloeg met 396 tegen 395 punten. Good-old Wim Schurink troefde in de strijd om de derde plaats Jan Wiltink af met 387 tegen 383 punten. Kampioen in de A-klasse werd, evenals verleden jaar Joop Kessels. Ook nu weer was Jan Polman zijn tegenstander, doch die moest het nu met 380 tegen 378 punten tegen hem afleggen. Het podium werd compleet gemaakt door Ben Kersten.

Pistool
Bij het onderdeel Luchtpistool prolongeerde Frank Streng in de Hoofdklasse zijn titel door met 368 tegen 362 punten te winnen van Koos Janssen. Goede derde werd Theo Lamers.
In de A-klasse ging Ilke van den Akker met de titel strijken. Zij bleek met 334 tegen 327 punten te sterk voor Bart Wolters.
In de klasse Klein Kaliber Pistool behaalde Frank Streng zijn tweede titel door met duidelijk verschil, 375 tegen 294 punten, te winnen van Bart Wolters.

Kruisboog
In de finale bij het onderdeel kruisboog prolongeerde Bart Wolters zijn titel van verleden jaar door Wim Schurink te verslaan met 194 tegen 186 punten. Jan Wiltink eindigde als goede derde.