In week 47 werden de Afdelingskampioenschappen KKP 10m in de afdeling Achterhoek-Betuwe verschoten bij sv. Op de Korrel te Bemmel. Als vooraf verwacht was het deelnemersaantal niet extreem hoog, maar toch is het gelukt om twee inschrijvingen van verenigingsteams te realiseren.
Al is de opkomst summier en is er weinig aandacht voor een dergelijke wedstrijd, toch proberen we bij sv. Op de Korrel de wedstrijd een goed en officieel verloop te geven. Met een uitnodigingsboekje, afgezonderde banen voor de deelnemers en een wapen- en kledingkeuring, zijn alle wedstrijdelementen zo goed als mogelijk georganiseerd. Wij zijn dan ook erg dankbaar dat juist dat kleine aantal deelnemers is afgereisd om hun KKP-wedstrijd in Bemmel te komen schieten en hopen dat de wedstrijd naar ieders tevredenheid geschoten is en er wellicht een volgende keer weer gekozen wordt voor het deelnemen aan een KKP- of luchtwedstrijd bij sv. Op de Korrel te Bemmel, als bijvoorbeeld tijdens de Internationale Pistoolnacht 2019 van 4 op 5 januari 2019 of de DK KKP 10m op 12 en 15 maart 2019.
De uitslagen zijn te vinden met een klik op de link en er zijn wat foto's bijgevoegd. Zelf Sinterklaas bleek langs geweest te zijn!

Na de eerste avond van het Afdelingskampioenschap Klein Kaliber Pistool 10m hebben er 4 deelnemers hun serie geschoten. Komende vrijdag 23 november zijn er ook wat banen gereserveerd en zal o.a. het tweede gereserveerde team compleet gemaakt worden. Er zijn nog voldoende banen beschikbaar voor extra deelnemers, maar liefst wel te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitslagen (voorlopige) zijn te vinden onder de link.

Het is ons een genoegen de sportschutters te mogen uitnodigen in onze vereniging voor het verschieten van de Afdelingskampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter Achterhoek-Betuwe, gehouden op dinsdag avond 20 en vrijdag avond 23 november 2018. Voor deze wedstrijd kan er zowel individueel als met een team ingeschreven worden.
Uit het verleden blijkt dat de Afdelingskampioenschappen in de discipline Klein Kaliber Pistool KKP 10 meter een wedstrijd is met een relatief laag deelnemers aantal. De discipline wordt namelijk niet veel beoefend in wedstrijdverband, waardoor de betreffende schutters moeten zoeken naar onderlinge meetmomenten en competitie. Desondanks pakken wij bij sv. Op de Korrel ook een dergelijke mogelijkheid aan om die schutters een leuke wedstrijd te kunnen bieden en wordt de organisatie met een zelfde zorg uitgevoerd. Wij hopen dan ook dat er zich voldoende deelnemers aanmelden voor een competitief wedstrijdverloop en dat elke schutter zijn of haar beoogde doel waar kan maken, of het nu gaat om score, afwisseling of gezelligheid.
Door de inzet van een aantal leden is het mogelijk om deze wedstrijd te organiseren. Wij koesteren dan ook de loyale medewerking van onze leden en hopen in het verlengde hiervan dat de gastschutters de prestatie kunnen leveren die zij vooraf hadden gewenst.

Meer informatie is te vinden in het informatieboekje.
Inschrijven individueel kan via het inschrijfformulier.
Inschrijven van een team kan via het teams inschrijfformulier.

In het weekend van 28 april is Frank Streng Nederlands Kampioen Pistool geworden bij de onderdelen Meesterkaart Licht en Meesterkaart Zwaar.
Bij SV de Vrijheid in Edam schoot hij bij de licht-serie (.22lr) een score van 383 punten van de maximale 400 en bleef daarmee de concurrentie 6 punten voor. Zowel C. Hovelings (SV de Scherpschutters) en A. Hoek (SSV Zaandam) schoten 377 punten, goed voor een spannende tweede en derde plaats.
Bij de zwaar-serie ( .32S&W) kwam Frank tot een score van 381 punten, goed voor een voorsprong van 4 punten op H. Bouwmans (HSV de Helm) en 8 punten op G. de Brouwer (SV Schietteam KL).

De publicatie van de DK KKP 10m uitslagen heeft even op zich laten wachten, maar dat neemt de dankbaarheid niet weg aan de schutters voor hun deelname aan deze kleine wedstrijd.
Als vooraf in de wandelgangen al besproken werd, was het deelnemersaantal niet extreem hoog. Daarnaast waren er een aantal afmelding, met name door ziekte of blessures. We hopen echter dat alle deelnemers hun wedstrijd naar tevredenheid hebben kunnen schieten en wellicht ook een volgende keer weer kiezen voor het deelnemen aan een KKP-wedstrijd bij sv. Op de Korrel te Bemmel, als bijvoorbeeld tijdens de Internationale Open Wedstrijd van 4 t/m 13 oktober 2018.
De uitslagen zijn te vinden met een klik op de link.

En nog wat foto's van de deelnemers op de twee schietavonden.