Woensdagavond 13 december mocht het kruisboogteam van sv Op de Korrel aantreden bij O.E.V. Millingen. Met zes schutters aan de start vanuit Bemmel tegen vijf uit Millingen beloofde het een spannende strijd te worden. Op basis van de gemiddelden werden er nette wedstrijd geschoten, waardoor er in totaal maar 5 minpunten en liefst 8 pluspunten behaald werden, verdeeld over Bart, Wim, Yvonne, Alex, Jan en Jan. Het thuisteam had meer moeite om de gemiddelden te halen, waardoor zij uiteindelijk op minpunten kwamen te staan. Winst voor OdK dus! Een mooie opsteker na wat moeizame wedstrijden en positief voor de afsluiting van 2017. Gemotiveerd op naar de tweede helft van de competitie, met de eerst volgende wedstrijd op 12 januari thuis tegen G.V.A. Doornenburg.

Zondag 10 september werden de Nederlandse Kampioenschappen kruisboog geschoten, bij sv. Op de Korrel te Bemmel. Deelname vanuit de organiserende vereniging was er door Bart Wolters en Yvonne Kuster. En niet onverdienstelijk!

Beide schutters kwamen uit in twee disciplines, namelijk de discipline "met diopter" en "zonder diopter". Voor beide disciplines moesten wedstrijden geschoten worden van 20 schoten, waarbij de groep schutters in de discipline "met diopter" is onderverdeeld in meerdere klassen die ingedeeld worden op een jaargemiddelde. Bart en Yvonne kwamen hier beide uit in de A-klasse. Bart zette een sterke start neer, maar schoot richting het einde twee 9-ens. Yvonne kwam wat trager op gang, maar door de laatste 12 schoten allen in de hoogste waardering van 10 punten te raken kwam zij op een eerste plaats. Bart eindigde met 195 van de maximale 200 punten op plaats twee, vlak achter Yvonne met 197 punten. Zij is Nederlands Kampioen in de A-klasse en zal komend seizoen uit moeten komen in de Ere-klasse door een gemiddelde verbetering.

In de discipline "zonder diopter" zijn de rollen omgedraaid. Bart heeft erg veel ervaring in deze discipline, waarbij de pijl op de boog als onderdeel van de richtmiddelen gebruikt wordt. Barts wedstrijdverloop begon erg sterk met 5 10-en, waarna het wat afzwakte. Maar door in de laatste 5 schoten sterk terug te komen met allen in de 10, kon Bart met een score van 192 punten wederom gekroond worden tot Nederlands Kampioen Kruisboog Zonder Diopter. Yvonne ving de wedstrijd ook sterk aan, maar kon dit niet vasthouden. Zij eindigde hierdoor op een 9 positie met 164 punten.

Alle uitslagen zijn o.a. te vinden op de website van de Gelderse Kruisboog Bond. en via hen onder deze link.

Zondag 9 april werd bij sv. Op de Korrel in Bemmel de Kampioenenwedstrijd geschoten van de Gelderse Kruiboog Bond (GKB). Bart Wolters en Yvonne Kuster mochten mee schieten voor de titels die verdeeld werden, waarbij beide schutters uitkwamen in zowel  de discipline “Met Diopter” in de A-klasse als ook  in de discipline “Zonder Diopter”.
In de voorronde van deze dag schoot Bart een score van 195, waarbij Yvonne een score van 194 punten van de 200 wist neer te zetten. Na de 10 schoten finale stonden zij gelijk met een totaalscore van 292 punten. Dat betekend dat er een zogenaamde “na-kamp” geschoten wordt om een winnaar te kunnen bepalen. Bart wist hier 35 punten te behalen, maar Yvonne 39 en kwam als winnaar in de A-klasse naar voren. De titel voor Algemeen Kampioen Met Diopter ging naar Glenn Witjes van E.M.M. uit Giesbeek, deelnemer in de Ere-klasse.
In de discipline “Zonder Diopter” schoten ook beide Op de Korrel schutters, waarbij Yvonne een score van 160 punten behaalde. Bart wist zijn mannetje wederom te staan en schoot een nette score van 194 punten. Daarmee stond hij 10 punten los van Wim Thüss bij aanvang van de finale, waar hij de voorsprong alleen maar uitbreidde. Met een bijna perfecte score van 99 punten van de maximale 100, wist hij Algemeen Kampioen Zonder Diopter te worden.

Alle scores, het seizoensverloop en het wedstrijd verloop zijn te vinden op de website van de GKB.

Dinsdag avond 28 maart werd de verplaatste wedstrijd in de Wintercompetitie Kruisboog verschoten bij sv. Op de Korrel, tegen de Groesbeekse tegenstanders van St. Hubertus. Met goede scores voor de meeste van de OdK-schutters werd er een mooie wedstrijd geschoten, maar soms schiet de tegenstander nog beter. Wim Had een wat mindere dag en schoot onder zijn gemiddelde met een score van 179, waardoor hij op -3 kwam. Maar Bart daarintegen schoot een erg goede wedstrijd en kwam met 195 op +3. Ton en Yvonne schoten met 177 en 193 rondom hun gemiddelde en behaalde samen 3 pluspunten.

De tegenstanders schoten echter allemaal rondom of boven hun gemiddelde, waardoor er geen minpunten vielen. De verrekende scores kwamen dan ook een positief gemiddelde per team, van +0,75 tegen +2, waardoor St. Hubertus met de 2 punten voor de competitie stand door de gewonnen wedstrijd, naar huis ging.

Alex, die mee schiet voor een gemiddelde opbouw voor komend seizoen, schoot een erg goede wedstrijd met 178 punten van de maximale 200. Daar wordt het echter wel spannender van volgend jaar, maar progressie blijft natuurlijk altijd het doel waar een kruisboog schutter zijn of haar pijl op richt.

De Kruisboog Wintercompetitie werd dinsdag avond, 24 januari, geschoten bij St. Joris in Huissen.

Yvonne, Ton, Alex, JanP en Wim traden aan en probeerden hun gemiddelde te halen, of natuurlijk er net iets boven. Maar na een moeizame wedstrijd moesten zij de buren van over de Linge hun winst geven. Ieder wist het competitiegemiddelde niet te halen, hetzij met twee punten, of iets meer. Alex schiet dit seizoen mee voor de opbouw van zijn gemiddelde voor komend seizoen, en kan dan ook aan de winst punten meehelpen.
Aan de Huissensche zijde schoten 8 schutters hun wedstrijd, waarbij de uitslagen wisselend waren. Het waren zowel volle winst punten als de volle "-3" voor degene die ruim onder hun gemiddeld schoten. Maar dit was tezamen voldoende om de winst in Huissen te houden.