Nationale Sportweek
De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen! Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Verenigingsleden worden via de ‘Ik neem je mee!’ campagne uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te  beleven.
 

Social media
De Nationale Sportweek heeft haar eigen Social Media kanalen. Via FacebookTwitter en Instagram wordt regelmatig het laatste nieuws en ontwikkelingen omtrent de Nationale Sportweek geplaatst. Volg de Nationale Sportweek op Social Media en blijf zo op de hoogte van al het nieuws!

17-25 september 2016
De dertiende Nationale Sportweek is met ingang van 2016 in september en vindt plaats van 17 tot en met 25 september. De Nationale Sportweek valt vanaf dit jaar samen met de Europese Week van de Sport, een initiatief van de Europese Commissie. Het doel van deze Europese week is om sporten en lichaamsbeweging in Europa te bevorderen. Daarvoor worden in Europa tal van activiteiten georganiseerd. Verder valt de Nationale Sportweek ook samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren wij tijdens de Sportweek door heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen.

 

Utrecht hostcity
De stad Utrecht is dit jaar host city van de Nationale Sportweek. Een week lang staat sport centraal in Utrecht en kan iedereen sport beleven. Het programma van deze week is in ontwikkeling en kun je de komende periode op deze website bekijken.

Meer dan 1 miljoen deelnemers in 2015
De Nationale Sportweek heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Van 1.042 activiteiten en 200.000 deelnemers in 2004 naar 9000 activiteiten en 1.000.000 deelnemers in 2015. Ook is het aantal deelnemende sportbonden en gemeenten in de afgelopen jaren flink toegenomen: van 9 sportbonden en 117 gemeenten in 2005 naar 42 sportbonden en 205 gemeenten in 2015. De Nationale Sportweek is uitgegroeid tot een landelijk sportevenement, met elke editie recordaantallen die ieder jaar toenemen.

Sportpromotors, zoals Arie Boomsma
De Nationale Sportweek heeft een enthousiast team van sportpromotors. Sportieve Nederlanders die zich actief willen inzetten die laten zien hoe leuk sporten en bewegen is! Velen van het huidige sportpromotors-team zijn al jaren het gezicht van de Nationale Sportweek. Hoe verschillend de promotors ook zijn; een ding hebben ze met elkaar gemeen: ze staan allen voor het promoten van sport, en wel het hele jaar door. Want zíj vinden dat sporten leuk en gezond is en dat sporten ervoor zorgt dat ze zich lekker voelen.

Sportpromotors zijn onder andere Arie Boomsma, Annamarie Thomas, Bob de Jong, Casimir Schmidt, Innocent Anyanwu en Monique Kalkman.
Kijk voor de andere sportpromotors op Sport.nl/sportpromotors