Uit het archief blijkt dat de Juniorencompetitie met de 2017 editie, 25 jaar bestaat. Tijd voor wat oude plaatjes en herinneringen. Want wie kent ze nog? Pietje Paf en de “schutters” uit de oude folders van de KNSA.


De Juniorencompetitie van de KNSA had in het verleden een mascotte, genaamd Pietje Paf. De competitie ging dan ook wel onder de noemer als "Pietje Paf Competitie". Het concept is door de jaren heen redelijk gelijk gebleven, met het schieten van een minimum aantal voorronden waarbij de beste series tellen als er meer geschoten worden. Daarna worden de 10 hoogst genoteerde schutters per categorie uitgenodigd voor de finaledag. Elke genodigde schiet opnieuw een serie, om de finalisten en de opstelling in de finale te kunnen bepalen.

Door de jaren heen zijn er natuurlijk reglementswijzigingen geweest, wat maakte dat bijvoorbeeld de finale of de verdeling van de categoriën wat varieërde, maar de basis bleef gelijk.

25 jaar geleden werd er ook nog niet zo veel met elektronische banen gewerkt, laat staan dat er LIVE resultaten te volgen waren via internet. Dat is anno 2017 wel degelijk het geval. Met het gebruik van de Intarso schietbanen in combinatie met Match Manager kunnen de schotbeelden doorgezet worden naar onze website en de schoten van elke schutter individueel te volgen, via pc, tablet en mobieltje. Maakt het voor de thuisblijvers ook interessant!

De LIVE-schotbeelden zijn gaande de wedstrijd en erna te bekijken, en de einduitslag is natuurlijk ook in te zien bij afloop van de wedstrijd. Veel kijkplezier!