Het weekend van 26 en 27 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen Luchtpistool en -Geweer Staand verschoten voor het jaar 2021. Wegens corona maatregelen in aangepaste variant, maar dat deze wedstrijd geschoten kon worden was uniek.
De verenigingen waren nog maar een maandje geopend na de landelijke sluiting van ca. 5 maanden, waarbij wedstrijden voorlopig nog niet in beeld zijn. Toch waren de vrijwilligers en de bond (KNSA) er toe bereid dit evenement op zeer korte termijn te organiseren. Met minder schutters weliswaar en aangepaste deelname criteria, maar dat er überhaupt een wedstrijd van dit formaat geschoten kon worden in deze tijd was erg speciaal.
In plaats van de normaliter 30 geplaatsten, waren er nu 20 genodigden per categorie. Bij de junioren minder en tot beschikbaarheid, maar de beste schutters werden uitgenodigd. Vanuit Op de Korrel waren er een aantal genodigden die door omstandigheden niet deelnamen, maar uiteindelijk verschenen er 8 leden van de Bemmelse vereniging op hun 10mtr. schietpunt. En niet onverdienstelijk!
Een gouden medaille werd door Frank Streng in de wacht gesleept, door eerste te worden bij de Luchtpistool Veteranen Heren. Met een riante voorsprong na het eerste setje schoten, wist hij de finale te winnen.
Richèl Rensen en Kees Ouwehand kwamen uit in de categorie Luchtgeweer Heren, waarbij Kees als 13e wist te eindigen. Richèl behaalde een 9e plaats, waarmee hij net buiten de finale viel.
Tevens 9e werd Leny Huisman, uitkomend bij de Luchtgeweer Dames, waar medelid van sv. Op de Korrel Ilse in ’t Groen een bronzen medaille in de wacht wist te slepen.
Bij de Junioren B Dames eindigde Sasha Wolters op een 5e plaats. Elianne Haas plaatste zich als 4e voor de finale, maar wist hier het zilveren eremetaal te behalen.
De gouden medaille bij de Junioren A-Heren ging na een spannende finale in het laatste schot naar Jeff van Venrooy.
Voor de volledige uitslagen ga naar de KNSA Website of volg bijgevoegde link via www.schieten.net: Resultaten NK Luchtgeweer staand en Luchtpistool. Bijgaand een aantal foto's gemaakt door leden.

Leny Huisman tijdens de Nederlandse Kampioenschappen LG 2021, Sportpark Valkenhuizen te Arnhem.

Ilse in 't Groen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen LG 2021, Sportpark Valkenhuizen te Arnhem.

Ilse in 't Groen 3e plaatst Luchtgeweer Dames tijdens de Nederlandse Kampioenschappen 2021, Sportpark Valkenhuizen te Arnhem.

Elianne Haas 2e plaatst Luchtgeweer Junioren-B Dames tijdens de Nederlandse Kampioenschappen 2021, Sportpark Valkenhuizen te Arnhem.

Frank Streng 1e plaatst Luchtpistool Veteranen Heren tijdens de Nederlandse Kampioenschappen 2021, Sportpark Valkenhuizen te Arnhem.

Medaille Frank Streng Nederlands kampioen Luchtpistool Veteranen Heren 2021.